Vil du lage videoer på 1-2-3? Her starter du!

Vil du lage videoer raskt, så ligger nøkkelen i forarbeidet. Du trenger en videoplan, som gjør det enkelt for deg når du kommer til dagen der du faktisk skal filme.

Jeg lager mine planer enkelt i excel, med kolonnene: tittel, innhold, sted og tid.

Lag en plan for 1-2 måneder, så plotter du tidene inn i kalenderen. Jeg ville satt av en time når du allerede vet hva du skal snakke om. Er du helt fersk ville jeg satt av to timer de første gangene.

Når dagen kommer og du skal ta opp videoen din så slipper du å klø deg i hodet for å finne opp kruttet. Det har du allerede gjort.

Husk også å jobbe med å finne noen gode steder å filme, både ute og inne. Du trenger noen alternativer fordi opptaket er avhengig av lyd, lys, vær og vind. Har du flere faste settinger, så sparer du mye tid.

Forbered et godt budskap før du setter deg foran kameraet, og ta opptaket i «one take». Da slipper du å redigere og det går raskt å få videoen ut på nett.

Her er et par tips til stativ og mikrofon. Dette er kun eksempler. Søk deg gjerne etter andre alternativer eller spør om råd i en videoforretning.

I neste video gir jeg deg tips om apper du kan bruke for å gjøre det enklere både når du skal filme og med etterarbeidet. Følg med i innboksen din om du står på epostlisten min.

Skrevet september 17, 2017