Tar du en utfordring i 2015?

Vi er i gang med et nytt år, og du har sikkert allerede begynt å tenke på hva du vil få ut av 2015. Men har du husket å utfordre deg selv til å gå utenfor komfortsonen? Hvis ikke benytter jeg anledningen nå. På hvilke områder vil du strekke deg i året vi er inne i? Er det tid for å publisere videoer på nett eller kanskje si ja til å holde en presentasjon på jobben?

 

Vi er godt i gang med 2015 og jeg har lyst til å gi deg en utfordring, men først vi jeg at vi skal ta et tilbakeblikk på det året som har gått.

Tok du noen sjanser i 2014 som gjorde at du måtte strekke deg? Våget du deg utenfor komfortsonen for å komme deg ett skritt videre?

Selv hadde jeg mitt første fulle år som gründer i fjor, og har en lang liste over områder der jeg måtte strekke meg. Jeg lagde blant annet mitt første onlinekurs, og måtte over den ene kneiken etter den andre. Det var dager der jeg rev meg i håret, og det var dager der jeg kjente på lykkefølelsen av at «Yes, jeg klarte det!».

Jeg ledet også flere større konferanser i fjor, og måtte sette meg inn i fagområder som på ingen måte er min ekspertise. Virkekonferansen 2014 var en av utfordringene. Med 800 næringslivsledere i salen og en dyktig makker som Haddy N`jie, så var det ikke fritt for nervøse følelser og tanker som «Hjelp! Kommer jeg til å gjøre det bra nok?».

Det er ofte når vi våger å møte frykt og utfordringer at vi tar de store skrittene videre.

Det trenger ikke å dreie seg om en stor konferanse eller et onlinekurs. Det kan handle om en presentasjon i møterommet som du gruer deg til, en tale i et bryllup som du helst vil slippe, eller en video du har lyst til å publisere men du er redd for hva folk kommer til å si. Det er nettopp da du skal tenke «Disse følelsene er et godt tegn. Nå kommer jeg til å utvikle meg!».

Jeg har mange ganger erfart at det jeg gruer meg mest til er det som gir størst lykkefølelse i etterkant – følelesen av at vi klarer mer enn vi tror.

Her er noen gode tips når du står foran en utfordring:

1. Snu negative tanker til noe positivt. Jobb bevisst med å bytte ut negative tankemønstre med positive tanker som gir gode følelser.

2. Forbered deg godt – da blir du tryggere og friere. Ikke skyv forberedelse foran deg og vent til siste stund.

3. Sett deg inn i situasjonen før du er der. Våg å kjenne på følelsene du kommer til å møte, og jobb med hvordan du skal håndtere de. Da lærer du kroppen din hva den skal gjøre når den for eksempel møter usikkerhet og stress.

Nå som du har fått noen tips, vil jeg gjerne gi deg en utfordring for året vi er inne i:

Hva skal du gjøre i 2015 for å komme deg ett skritt videre? Hvilke utfordringer skal du gi deg selv som vil gjøre at du utvikler deg?

Skal du holde ditt første foredrag? Skal du lage et nytt kurs? Hva med å publisere din første video på nett? Skal du kanskje skrive en bok? Eller hva med å bestemme deg for å være mer aktiv i møtene på jobb – våge å ta ordet mer?

Del minst én utfordring med oss under som du ønsker å gi deg selv. Jeg svarer på hver og en av dem.

Jeg vet du kan!