Påmeldingen er åpen: Nettkurset Si det med video starter 1.oktober

Høstens runde av nettkurset Si det med video er snart i gang. Visste du at én målrettet god video kan være det som står imellom deg og de neste kundene dine? Dette er kurset for deg som vil lære å bruke det aller beste verktøyet for å få flere kunder på nett.

Her kan du lese alt om nettkurset og melde deg på: 

https://www.kommunikasjonsskolen.com/p/sdmv10

Følg lenken over for å møte flere tidligere deltakere og lese hva videokurset kan gjøre for deg.

Les hele og kommenter

Tilstedeværelse – en nøkkel til suksess.

Jeg håper du har hatt en fin sommer og gleder deg til høsten.

Jeg har nettopp kommet i gang med jobb etter at ettåringen begynte i barnehagen i august, og jeg gleder meg veldig til å hjelpe deg videre med å lage videoer som treffer målgruppa di på nett.

I denne videoen har jeg lyst til å snakke om noe som er utrolig viktig når du skal lage videoer, og det er TILSTEDEVÆRELSE.

Følg med helt til slutt – da skal jeg fortelle deg om en ny videoserie jeg skal lage til deg.

Men tilbake til TILSTEDEVÆRELSE.

Les hele og kommenter

Gründeren som vil utfordre Gucci

Møt Toril Opsal Thorp, gründeren som hoppet av en toppjobb i DNB for å bli veskedesigner. Businessen fikk en boost da Kronprinsesse Victoria i Sverige ble avbildet med vesken hennes i internasjonale medier. Nå vil hun bruke video for å bli enda mer mer synlig på nett.

Veskene til Torill finner du på http://shop.hippigrace.com/

Fikk du ideer til hvordan du kan bruke video?

Eller går du med en gründerdrøm?

Legg igjen kommentaren din under.
Både Toril og jeg følger med og svarer :-)

Les hele og kommenter

Stikk deg fram og la kamera gå!

Har du vurdert om online video kan være et riktig skritt videre for deg og din bedrift? Eller har du lenge hatt lyst til å videoblogge, men føler terskelen er for høy?

Denne videoen har jeg laget som en utfordring til deg som er leder.

Online video er en av de mest effektive markedsføringskanalene på nett. Bruk denne muligheten til å bli mer synlig og bygge en tettere relasjon til kunder, samarbeidspartnere og følgere.

 

Trenger du hjelp til å lage gode manus og bli en levende og trygg formidler foran kameralinsa må du gjerne Ta Kontakt!

Les hele og kommenter

Artikkel i KK

I KKs siste utgave før nyttår var det en hyggelig sak om hvordan jeg dro i gang min egen business. Håper den kan oppmuntre deg til å satse på drømmen.

Følte på frykten, men gjorde det likevel

Skrevet av: Anne Merete Rodem

– Jeg husket plutselig visjonene mine fra ungdomsskolen og tenkte ”nå klinker jeg bare til”.

KK Eva-Charlotte Stenset

KK Eva-Charlotte Stenset

– Jeg har alltid vært flink pike. Jeg kunne ta til tårene dersom jeg ikke fikk toppkarakterer på skolen og har kjent på både høye forventninger og krav til gode prestasjoner. Ikke minst fra meg selv, smiler Eva-Charlotte Stenset, som kan se tilbake på spennende jobber som journalist, nyhetsanker og programleder i TVNorge, reporter i TV2 og politisk rådgiver for tidligere statsråd Dagfinn Høybråten. I fjor sa hun opp en spennende jobb som konsulent i kommunikasjonsselskapet Geelmuyden.Kiese for å starte for seg selv. Hun hadde lenge tenkt på det, men det avgjørende sparket bak fikk hun av sin daværende sjef, som i dag er kjæresten hennes.

Skrevet januar 6, 2014

Les hele og kommenter

God formidling er som å seile

Har du seilt før? Du må fange motstanden i vinden for at båten skal bevege seg framover. Sånn er det også med historiefortelling og formidling. Når du behersker teknikken kan du bevege folk så sterkt at du forandrer verden.

 

Her er to av Nancy Duartes populære bøker om presentasjon, formidling og historiefortelling:
Slide:ology. The Art and Science of Creating Great Presentations.
Resonate: Present Visual Stories that Transforms Audiences.
Du finner de på amazon.com.

 

Les hele og kommenter

Få resultater med online video

Online video er en av de raskest voksende markedsføringskanalene på nett. Henger du med på utviklingen eller lar du konkurrentene løpe forbi deg?

Hvis du ønsker en enkel og effektiv kanal for markedsføring på nett,  er det tid for å bli venn med kameralinsa. Opptak og produksjon trenger ikke å være avansert, men du må vite hva du vil med videoene. For du vil vel ha resultater, sant!?

Er du en leder som vil nå ut til dine ansatte, kunder eller samarbeidspartnere? Er du en gründer som vil treffe drømmekunden? Ønsker du å få fram hva dere egentlig står for, eller spre det budskapet du tror så sterkt på? Da kan det være smart å ta skrittet helt ut, og la kamera gå.

Hvorfor det? Fordi det kommer til å gi resultater.

  • Cisco forventer at online video vil stå for nesten 60 prosent av forbrukernes nett-trafikk innen 2015.
  • Nesten 60 prosent av alle toppledere vil heller se en video på nett enn å lese tekst, og tallet for nettbrukere generelt er enda høyere (Forbes Insight).
  • Legger du en video på forsiden av nettsiden din kan du øke sjansen for å komme høyt i google-søk med over 50 prosent (Forrester Research 2012).
  • Besøkende blir flere minutter lenger på nettsiden din når de har sett en video først (Comscore)
  • Fortsatt ikke overbevist? Du finner en oversikt med flere tall på denne siden eller denne.

Trenger du inspirasjon må du gjerne ta en titt på hvordan jeg har laget mine videosnutter, med god hjelp fra fotograf Ole Gunnar Henriksen Nordli.

Opptak til online video på St.Hanshaugen

I aksjon sammen med min dyktige fotograf Ole Gunnar Henriksen Nordli/www.oleghn.com

Her finner du flere nyheter og innlegg

Les hele og kommenter

Avkledd og unik formidling

Selv om du har en viktig rolle, er det ingen regler som sier at du må formidle så formelt og polert at det blir kjedelig. Jeg kastet jakka for å bli mer naturlig og levende.

Under utvikling av denne nettsiden måtte jeg ta noen grep for å være i takt med to av mine viktigste verdier. Jeg vet ikke hvilke verdier du eller din bedrift representerer, men det du gjør må stå i stil til det du står for. Det er det som gjør deg unik. Det kan du høre mer om i mine gratisvideoer.

Da jeg skulle gjøre noen små video-opptak til denne nettsiden gikk alt ganske raskt for seg, som det ofte gjør. Jeg gjorde som jeg er vant til, og stilte meg opp i et TV -studio med en passe representativ jakke og en fin sveis. Selvsagt brukte jeg også TV-prompter (som vil si at teksten rulller på en skjerm foran deg) – en ren vane fra tiden som nyhetsanker i TVNorge. Behagelig å gjøre det vi er vant til, sant!?

Kommunikasjon i TV-studio

Den mer formelle settingen måtte vike denne gangen. Her i et TV-studio i Nydalen.

Da jeg så igjennom opptakene, la jeg raskt merke til at jeg hadde forsvunnet inn i den vante og formelle nyhetsankerrollen. Det er flott det, hvis det var den rollen jeg ønsket å ha – men det var det ikke. Tre av mine viktigste verdier er å være ekte, levende og resultatorientert. Jeg hadde mistet de to første. Opptakene var grå, språket mitt var formelt og jeg var ikke levende.

Det var veldig deilig da jeg kastet jakka og tok med meg fotograf Ole Gunnar ut i en park. I stedet for å formidle et nøyaktig manus ved hjelp av en TV-prompter, valgte jeg å formidle mer levende og mindre perfekt.

Opptak til online video

Trykk på bildet, så kan du se hvordan det gikk

I det hele tatt fremstår jeg lite polert. Vinden tok tak, så jeg har til og med bustete hår – det kan være røffe forhold i en park;) Mulig jeg får en gratis frisørtime etter dette…

Du kan sjekke resultatet her.

En mer formell fremtoning kan være helt riktig i mange sammenhenger, men i denne sammenhengen skapte det en distanse jeg ikke ønsket meg. Vær bevisst på hvordan du ønsker å fremstå og våg å være unik.

God energi før opptak til online video

Viktig med god energi på settet!

Selv om du har en viktig rolle, er det ingen regler som sier at du må formidle så formelt og polert at det blir kjedelig. Levende og naturlig formidling når alltid best igjennom. Det gjelder ikke bare foran kameraet, det gjelder også når du står i møterommet og på scenen.

Finn en stil som gjør deg unik. Og for alle del – dropp lange manus som gjør deg stiv og stappfulle slides der du er helt bundet til en powerpoint. Frigjør deg, og server budskapet mer naturlig med fullt fokus på mottakerne.

Det kan det være en idé å bryte de gamle vanene og tenke nytt. Vær bevisst på hvem du representerer, hvilken rolle du ønsker å ha og hvem du vil nå. Hva er verdiene som skal prege deg og din kommunikasjon?

Fotograf Ole Gunnar på opptak.

Jobb med folk som har en positiv spirit. Fotograf Ole Gunnar Henriksen Nordli er en sånn en (www.oleghn.com).

Bruk kommentarfeltet under, så kan vi dele kunnskap og erfaring. Gleder meg til å høre fra deg.

Eva-Charlotte

Her finner du flere nyheter og innlegg

Les hele og kommenter