Gründeren som vil utfordre Gucci

Møt Toril Opsal Thorp, gründeren som hoppet av en toppjobb i DNB for å bli veskedesigner. Businessen fikk en boost da Kronprinsesse Victoria i Sverige ble avbildet med vesken hennes i internasjonale medier. Nå vil hun bruke video for å bli enda mer mer synlig på nett.

Veskene til Torill finner du på http://shop.hippigrace.com/

Fikk du ideer til hvordan du kan bruke video?

Eller går du med en gründerdrøm?

Legg igjen kommentaren din under.
Både Toril og jeg følger med og svarer :-)

Les hele og kommenter

Kom i gang med video!

Har du lyst til å formidle ved hjelp av video på nett, men kjenner det er en terskel å komme i gang? Her kan du få de tekniske tipsene du trenger for å ta første skritt.


FILM MED IPHONE


FILM MED VIDEOKAMERA


REDIGERING

  • Video 1: Iphone. Tips om hvordan du kan lage gode videoer med smarttelefonen din
  • Video 2: Videokamera. Råd om bruk av et vanlig videokamera for å lage online videoer
  • Video 3: Redigering. Oversikt over redigeringsmuligheter på Mac og PC.

Jeg er på ingen måte sponset av FotoVideo, men de har god service og bra utvalg – derfor valgte jeg å gjøre opptakene der.

Prisene er veiledende og kan ha endret seg. De er hentet fra FotoVideo sine nettsider.

Les hele og kommenter

Gjør bedriften din synlig med video!

I dag har folk liten tid, og korte videosnutter vinner kampen mot lange nyhetsbrev og endeløse tekster på nettsiden din. Den mest effektive metoden for å synliggjøre deg og din bedrift er online video. Vi kan hjelpe deg!

Ta regien og ikke la andre styre hvilken historie som sprer seg om din bedrift. Nå kan du fortelle kunder, samarbeidspartnere, brukere og medlemmer hva dere kan gjøre for dem. Du kan fortelle det på DIN måte, spre det på nettet og dermed enklere ta mer kontroll over hvordan folk oppfatter dere.

Skrevet desember 5, 2013

Les hele og kommenter

Hva trenger DU for å nå målet og drømmen?

Jeg vil gjerne bli bedre kjent med DEG! Derfor handler dette innlegget om deg og dine behov. Hva trenger du for å komme deg dit du vil? Hva kan jeg gi deg av verdi slik at du utvikler deg som formidler. Se videoen så kan vi bli bedre kjent!

 

Vi har alle ulike utfordringer når det kommer til muntlig kommunikasjon.
Formidling innebærer så mye.

Hva er dine utfordringer?
Er dine behov knyttet til møterommet, scenen eller video- og TV-kameraet?
Hva ønsker du å lære mer om?
Hva skal til for at du skal nå målene dine?

Jeg vil gjerne vite hva jeg kan gi deg av verdi slik at du kommer deg ett skritt videre.

Send meg en epost på info@evacharlotte.no – så blir vi litt bedre kjent, og  jeg kan lage innhold som er nyttig for deg. Jeg svarer på alle eposter knyttet til denne bloggen.

Legg gjerne igjen en kommentar under også:-) Det er alltid hyggelig å høre fra dere!

Eva-Charlotte:)

Les hele og kommenter

Hjelp, jeg skal på TV!

Du sitter i et møte på jobb, og plutselig ringer journalisten. Han vil du skal stille i et TV-intervju om en halvtime, fordi de må ha saken på til TV2s kveldssending. Pulsen stiger og du blir svett, men siden det er en god sak svarer du ja. Hjelp!

Du vet at mikrofonen fanger ordet ditt og at det du sier må være godt forberedt. Nå har du en halvtime på å utforme et budskap som sitter, slik at du faktisk får sagt det du ønsker. Hvordan forbereder du deg best mulig?

Jeg har vært på begge sider av bordet, både som journalist og kommunikasjonsrådgiver, og gir deg gjerne noen gode råd.

Aller først: Pust!

Om du ikke rakk å få nok informasjon fra journalisten i farta – ring opp igjen og få vite litt mer om saken. Spør hva han ser for seg, og hør hvilke andre personer som vil være en del av innslaget. Hør gjerne hva han ønsker å spørre deg om, så får du et hint om hvilken vinkling han ønsker å ta.

Kommunikasjon foran kameraet

Siden du i denne situasjonen har dårlig tid, ville jeg tatt med meg to gode hoder inn i et møterom og formet et tydelig budskap – om ikke saken er så kjent for deg at du takler det alene. Det første du bør gjøre er uansett å få ned på papiret hva du ønsker å si. Husk å sørge for at alle tall og all informasjon er riktig. I stedet for å skrive opp lange tunge setninger, notér deg stikkord på et par lapper. Be kollegene dine stille deg noen spørsmål du kan få, og kjenn på hvordan det er naturlig å formulere svarene.

Husk at et TV-innslag i en nyhetssending sjelden er lenger enn halvannet minutt, og ofte kortere. Det betyr at din ”pratetid” i saken trolig er under 30 sekunder til sammen, mao korte konsise svar er det aller beste. Kill your darlings! Hva ønsker du at seerne skal sitte igjen med?

Når journalisten kommer er du forberedt, men du vet selvsagt ikke helt hva som venter deg. Ta en liten prat og still spørsmål som kan gi deg en følelse av hvordan intervjuet blir. Husk at journalisten også er interessert i å få gode svar.

Når kamera går, slapp av og pust!

Som journalist og TV-reporter har jeg mange ganger erfart at folk er avslappet når vi prater sammen på forhånd, men når kamera går stivner de helt. Hvis du er en av de, kan du trene på situasjonen. Dette handler mye om følelsen av at ”det er nå det skjer” og «tenk om jeg sier noe galt» + at et stort svart kamera står helt opp i ansiktet ditt.

Mediekurs og intervjutrening kan hjelpe deg til å få et mer naturlig forhold til kameraet og intervjusituasjonen. Du kan også trene med et kamera hjemme eller på jobb.

Når du er ferdig med intervjuet, er du ferdig. Det du har sagt, har du sagt. Det positive er at du har full kontroll på ordene dine, og slipper sitatsjekk som ofte må til etter et avisintervju.

Da er det bare å glede seg til å du får muligheten til å få ditt budskap ut i media!

Eva-Charlotte:)

Her finner du flere nyheter og innlegg

Les hele og kommenter