Gründeren som vil utfordre Gucci

Møt Toril Opsal Thorp, gründeren som hoppet av en toppjobb i DNB for å bli veskedesigner. Businessen fikk en boost da Kronprinsesse Victoria i Sverige ble avbildet med vesken hennes i internasjonale medier. Nå vil hun bruke video for å bli enda mer mer synlig på nett.

Veskene til Torill finner du på http://shop.hippigrace.com/

Fikk du ideer til hvordan du kan bruke video?

Eller går du med en gründerdrøm?

Legg igjen kommentaren din under.
Både Toril og jeg følger med og svarer :-)

Les hele og kommenter

Hjelp, jeg skal på TV!

Du sitter i et møte på jobb, og plutselig ringer journalisten. Han vil du skal stille i et TV-intervju om en halvtime, fordi de må ha saken på til TV2s kveldssending. Pulsen stiger og du blir svett, men siden det er en god sak svarer du ja. Hjelp!

Du vet at mikrofonen fanger ordet ditt og at det du sier må være godt forberedt. Nå har du en halvtime på å utforme et budskap som sitter, slik at du faktisk får sagt det du ønsker. Hvordan forbereder du deg best mulig?

Jeg har vært på begge sider av bordet, både som journalist og kommunikasjonsrådgiver, og gir deg gjerne noen gode råd.

Aller først: Pust!

Om du ikke rakk å få nok informasjon fra journalisten i farta – ring opp igjen og få vite litt mer om saken. Spør hva han ser for seg, og hør hvilke andre personer som vil være en del av innslaget. Hør gjerne hva han ønsker å spørre deg om, så får du et hint om hvilken vinkling han ønsker å ta.

Kommunikasjon foran kameraet

Siden du i denne situasjonen har dårlig tid, ville jeg tatt med meg to gode hoder inn i et møterom og formet et tydelig budskap – om ikke saken er så kjent for deg at du takler det alene. Det første du bør gjøre er uansett å få ned på papiret hva du ønsker å si. Husk å sørge for at alle tall og all informasjon er riktig. I stedet for å skrive opp lange tunge setninger, notér deg stikkord på et par lapper. Be kollegene dine stille deg noen spørsmål du kan få, og kjenn på hvordan det er naturlig å formulere svarene.

Husk at et TV-innslag i en nyhetssending sjelden er lenger enn halvannet minutt, og ofte kortere. Det betyr at din ”pratetid” i saken trolig er under 30 sekunder til sammen, mao korte konsise svar er det aller beste. Kill your darlings! Hva ønsker du at seerne skal sitte igjen med?

Når journalisten kommer er du forberedt, men du vet selvsagt ikke helt hva som venter deg. Ta en liten prat og still spørsmål som kan gi deg en følelse av hvordan intervjuet blir. Husk at journalisten også er interessert i å få gode svar.

Når kamera går, slapp av og pust!

Som journalist og TV-reporter har jeg mange ganger erfart at folk er avslappet når vi prater sammen på forhånd, men når kamera går stivner de helt. Hvis du er en av de, kan du trene på situasjonen. Dette handler mye om følelsen av at ”det er nå det skjer” og «tenk om jeg sier noe galt» + at et stort svart kamera står helt opp i ansiktet ditt.

Mediekurs og intervjutrening kan hjelpe deg til å få et mer naturlig forhold til kameraet og intervjusituasjonen. Du kan også trene med et kamera hjemme eller på jobb.

Når du er ferdig med intervjuet, er du ferdig. Det du har sagt, har du sagt. Det positive er at du har full kontroll på ordene dine, og slipper sitatsjekk som ofte må til etter et avisintervju.

Da er det bare å glede seg til å du får muligheten til å få ditt budskap ut i media!

Eva-Charlotte:)

Her finner du flere nyheter og innlegg

Les hele og kommenter