Kommunikasjon som fanger publikum

Har du noen ganger følt at det er vanskelig å få taket på publikum? Her er noen enkle tips til hvordan du kan åpne presentasjonen eller videoen din for å få folks oppmerksomhet med en gang.

Har du gjort deg noen erfaringer selv? Del de med oss i kommentarfeltet under!

I videoen prioriterer jeg gode åpninger. Her er noen mer uheldige og kjedelige åpninger vi kan prøve å unngå hvis vi kan.

  • Kremting og rensking av halsen. Det er fort gjort at vi glemmer oss bort, slik at det første publikum hører er at vi rensker halsen. Hvis vi i tillegg gjør det i en mikrofon høres det ikke veldig delikat ut.
  • Teknisk krøll som skaper usikkerhet. «Hei, er denne mikrofonen på? Hører dere meg bak der?» eller «Ser dere slidesene mine godt nok?». Dette viser bare at du ikke har gjort forberedelsene dine, og det er en vinglete måte å åpne på.
  • Å begynne med uviktige setninger. Eks. «Hei, tusen takk for den varme velkomsten. Det er virkelig hyggelig å være her». Hvor mange ganger har vi ikke hørt folk si det? Det er kjedelig og forutsigbart. Prøv heller noe som er mer kraftfullt.
  • Å begynne med en spøk. Den kan fort falle helt igjennom, og det er ikke verdt risikoen hvis du ikke er helt sikker på at den kommer til å slå an;)
  • Ryggen til publikum. Det kan være lett å starte med å lese fra slides´ene, men det er ingen god måte å skape kontakt på.

Jeg har gått i de fleste fallgruvene selv, og mange av oss gjør det hele tiden. Det er ingen stor krise, men det er fint å bli bevisst på hvordan vi kan bruke åpningen for å fange publikum.

Forberedelser prøver vi å gjøre FØR vi skal på, ikke mens publikum ser på;) Fikse håret, kremting, rette på klær, fikle med ark, teste mikrofonen, finne fokus, forberede en åpning osv…

Se også forrige video og bli med meg på topptur!

Fjelltur6
Eva-Charlotte:)