Avkledd og unik formidling

Selv om du har en viktig rolle, er det ingen regler som sier at du må formidle så formelt og polert at det blir kjedelig. Jeg kastet jakka for å bli mer naturlig og levende.

Under utvikling av denne nettsiden måtte jeg ta noen grep for å være i takt med to av mine viktigste verdier. Jeg vet ikke hvilke verdier du eller din bedrift representerer, men det du gjør må stå i stil til det du står for. Det er det som gjør deg unik. Det kan du høre mer om i mine gratisvideoer.

Da jeg skulle gjøre noen små video-opptak til denne nettsiden gikk alt ganske raskt for seg, som det ofte gjør. Jeg gjorde som jeg er vant til, og stilte meg opp i et TV -studio med en passe representativ jakke og en fin sveis. Selvsagt brukte jeg også TV-prompter (som vil si at teksten rulller på en skjerm foran deg) – en ren vane fra tiden som nyhetsanker i TVNorge. Behagelig å gjøre det vi er vant til, sant!?

Kommunikasjon i TV-studio

Den mer formelle settingen måtte vike denne gangen. Her i et TV-studio i Nydalen.

Da jeg så igjennom opptakene, la jeg raskt merke til at jeg hadde forsvunnet inn i den vante og formelle nyhetsankerrollen. Det er flott det, hvis det var den rollen jeg ønsket å ha – men det var det ikke. Tre av mine viktigste verdier er å være ekte, levende og resultatorientert. Jeg hadde mistet de to første. Opptakene var grå, språket mitt var formelt og jeg var ikke levende.

Det var veldig deilig da jeg kastet jakka og tok med meg fotograf Ole Gunnar ut i en park. I stedet for å formidle et nøyaktig manus ved hjelp av en TV-prompter, valgte jeg å formidle mer levende og mindre perfekt.

Opptak til online video

Trykk på bildet, så kan du se hvordan det gikk

I det hele tatt fremstår jeg lite polert. Vinden tok tak, så jeg har til og med bustete hår – det kan være røffe forhold i en park;) Mulig jeg får en gratis frisørtime etter dette…

Du kan sjekke resultatet her.

En mer formell fremtoning kan være helt riktig i mange sammenhenger, men i denne sammenhengen skapte det en distanse jeg ikke ønsket meg. Vær bevisst på hvordan du ønsker å fremstå og våg å være unik.

God energi før opptak til online video

Viktig med god energi på settet!

Selv om du har en viktig rolle, er det ingen regler som sier at du må formidle så formelt og polert at det blir kjedelig. Levende og naturlig formidling når alltid best igjennom. Det gjelder ikke bare foran kameraet, det gjelder også når du står i møterommet og på scenen.

Finn en stil som gjør deg unik. Og for alle del – dropp lange manus som gjør deg stiv og stappfulle slides der du er helt bundet til en powerpoint. Frigjør deg, og server budskapet mer naturlig med fullt fokus på mottakerne.

Det kan det være en idé å bryte de gamle vanene og tenke nytt. Vær bevisst på hvem du representerer, hvilken rolle du ønsker å ha og hvem du vil nå. Hva er verdiene som skal prege deg og din kommunikasjon?

Fotograf Ole Gunnar på opptak.

Jobb med folk som har en positiv spirit. Fotograf Ole Gunnar Henriksen Nordli er en sånn en (www.oleghn.com).

Bruk kommentarfeltet under, så kan vi dele kunnskap og erfaring. Gleder meg til å høre fra deg.

Eva-Charlotte

Her finner du flere nyheter og innlegg